dimarts, 10 de desembre del 2013

RESUM DEL CONTE

Aquest llibre comença amb l'aparició de l'Alícia, una nena que surt al bosc des de casa seva perseguint un conillet blanc amb un rellotge a la mà. El conill s'endinsa en el bosc i acaba desapareixent en una llodriguera. L'Alícia també hi entra i se`n dona compte de que és molt profunda. Està molta estona reflexionant que passarà mentre cau per la llodriguera. De sobte cau a terra. Veu unes begudes que consumeix i cambiant-se de forma extraordinàriament, fent-se petita i fent-se gran.
Després coneix al gat de Cheshire i també cau en un bassal de llàgrimes que ha format ella mateixa quan encara era més gran. En aquest conte, de temàtica una mica absurda, participa en el té de la llebre, en la partida de croquet de la reina de cors ( jugant amb cartes, eriçons i flamencs), parla amb una oruga blava damunt d'un bolet, etc. Mentre jugaven a croquet amb la reina, ella sembla oblidarse'n i acompanya a l'Alícia a veure una tortuga, per a que li expliqui una historia. Aquesta historia que narra la tortuga segueix d'una cançó que canta ella sobre un ball de llagostes sota el mar, que s'anomena "la contradansa dels bogavants".
Aquesta cançó es interrumpida per un crit llunyà que anuncia l'inici d'un judici. L'Alícia arriba on s'efectuarà el judici. Abans de presentar les proves la reina ja vol sentenciar la sota per haver robat els pastissos. L'Alícia troba absurda la situació i es revela.
La germana de l'Alícia la desperta i llavors se'n dona compte de que ha sigut un somni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada